Oostendenaars behalen 3de plaats op de 12de ‘Délifrance Sandwich World Cup’ in Parijs

Op 4 april 2018 vond in Parijs de 12de editie van de ‘Délifrance Sandwich World Cup’ plaats. De wedstrijd lokte deelnemers uit onder meer Zuid Afrika, Peru, Verenigde Staten, UK, Turkije, Griekenland, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en België.

Ook Oostende was vertegenwoordigd. Paul De Soete, leraar aan het CVO de Avondschool nam met leerling Frank Merckx deel aan de befaamde World Cup.

Na de preselecties stroomden zij door naar de finale, samen met deelnemers uit Nederland, Griekenland, Italië, Zwitserland, Frankrijk en België.

Het broodje dat de deelnemers maakten en presenteerden, moest voldoen aan tal van criteria zoals het gastronomische aspect, de voedingswaarde, de afhandelingstijd, de kostprijs en de duurzaamheid. En uiteraard moest het broodje een ware smaakexplosie teweegbrengen bij alle zintuigen.

De heren De Soete en Merckx creëerden het ‘Spring is in the air’ broodje, een lentebroodje met schuim en infuus van Brugse Zot en kaapten hiermee de derde prijs weg!

 

Say Something