Verplaatsen markt tijdens oktoberfoor

Op 5 oktober start opnieuw de jaarlijkse oktoberkermis. Zoals vorig jaar zullen de marktkramers tijdens deze periode van 04 oktober t.e.m. 04 november verplaatst worden.

De locatie van de marktkramers zal dit jaar ietwat wijzigen in vergelijking met andere jaren.  Doordat de bussen van de Lijn tijdelijk wegens de werken niet via de Leopold III-laan bij hun nieuwe halte aan het station geraken en door het feit dat de Jozef II-straat ter hoogte van de Kapellestraat verkeersvrij werd gemaakt, moet de doorgang via de Vindictivelaan mogelijk blijven.

De wekelijkse markt komt daarom dit jaar slechts aan één kant van de Vindictivelaan te staan (de kant van het water). De andere kant van de straat (kant van de huizen) wordt dan tijdelijk ingericht als tweerichtingsverkeer. Omdat er In de Vindictivelaan onvoldoende plaats is voor alle marktkramers wordt er dit jaar ook plaats voorzien op het Canadaplein (aan het Gerechtshof) en op het Jan-Piersplein (aan de Mercator).

Wij hebben een goed alternatief gevonden om alle partijen tevreden te stellen, aldus een enthousiaste schepen van Kermissen en Markten Martine Lesaffre (Open VLD).

Say Something